Sunday, September 30, 2007

66


Route 66, het Nederlandse bedrijf dat al sinds 1992 actief is op het gebied van persoonlijke mobiele navigatie, zal zich binnenkort ook gaan mengen in de al zo drukke PND-markt. Vanaf november kun je namelijk op pad met de Chicago, een compleet nieuwe reeks draagbare navigatie-systemen voor in de auto.

Vier versies De Chicago is straks beschikbaar in vier verschillende versies. Deze verschillen slechts op het gebied van de meegeleverde NAVTEQ-kaarten en het al dan niet ondersteunen van verkeersinformatie via TMC.Zo zijn de Chicago 6000 en Chicago 7000 uitgerust met een gedetailleerde land- of regionale kaart die is uitgebreid met de Europese hoofdwegen. Van deze twee ondersteunt de Chicago 7000 gratis verkeersinformatie in een groot aantal Europese landen door middel van een geïntegreerde RDS/TMC-ontvanger. De Chicago 8000 en 9000 zijn daarentegen voorzien van de gedetailleerde NAVTEQ-kaart van geheel Europa en van deze twee beschikt alleen de Chicago 9000 over een geïntegreerde RDS/TMC-ontvanger.
ModernOp basis van de nu beschikbare gegevens lijken de PND's van Route 66 helemaal te voldoen aan de specificaties die we tegenwoordig mogen verwachten. Zo beschikken de apparaten over eenzelfde 4,3 inch breedbeeld touchscreen dat we bijvoorbeeld ook al bij de Nüvi 660 van Garmin tegenkwamen en ontbreken ook een 400 MHz processor en SiRF Star III GPS-chipset niet. Met een dikte van 24 mm behoort de Chicago-lijn tevens tot één van de slankste breedbeeld systemen die verkrijgbaar zijn.

Job van Dijk, Chief Commercial Officer van Route 66: "Met meer dan tien jaar ervaring in persoonlijke mobiele navigatie is onze start op de markt voor draagbare navigatiesystemen een logische ontwikkeling voor ons. Met de Chicago zijn we er in geslaagd een draagbaar navigatiesysteem voor in de auto op de markt te brengen dat niet alleen een breder scherm heeft dan de concurrentie maar ook slanker en lichter is dan de concurrentie. De Chicago past zelfs in je broekzak".Route 66 hanteert in november de volgende adviesprijzen:

Chicago 6000 (regio-kaart, geen TMC) € 299,95;
Chicago 7000 (regio-kaart, wel TMC): € 349,95;
Chicago 8000 (Europese kaart, geen TMC): € 399,95;
Chicago 9000 (Europese kaart, wel TMC): € 449,95.
Voor kopers van de Chicago 6000 en 7000 biedt Route 66 tevens een los aan te schaffen Europa-kaart op DVD zodat zij op een later moment hun navigatie-systeem kunnen uitbreiden tot het volledige grondgebied van Europa. Deze wordt straks aangeboden voor € 79,59.De keuze voor de naam Chicago is overigens verre van toevallig. De nieuwe PND-serie is vernoemd naar de eerste stad langs de beroemde snelweg Route 66 in de Verenigde Staten....

No comments: